CFSA's rapporter og håndbøger

Parat til private partnerskaber. Inspiration til Civilsamfundet

Lene Hjorth, Laura Auken og Malthe Lindholm Sørensen

'Parat til private partnerskaber – inspiration til civilsamfundet' er titlen på en helt ny bog fra Forlaget CFSA. 

Parat til private partnerskaber er en velskrevet og struktureret guide med redskaber, der både giver god inspiration til civilorganisationer og private virksomheder, som skal etablere, forankre og videreudvikle partnerskaber.
Anne Leistiko, formand for Isobro og fundraisingchef i SOS Børnebyerne i anmeldelse af bogen hos Altinget Civilsamfund

Parat til private partnerskaber skal inspirere frivillige sociale organisationer til at indlede, udvikle og forankre partnerskaber med erhvervslivet.  

Udover konkrete redskaber byder bogen på en række eksempler på partnerskaber mellem blandt andre Børns Vilkår og TDC Group, STARK og OMBOLD, Røde Kors og LB Forsikring, FødevareBanken og Jyske Bank m.fl.  

Bogen bygger på et mix af Lene Hjorths erfaringer som bl.a. tidligere bæredygtighedsdirektør i Jyske Bank og CFSA’s mangeårige viden fra konsulentopgaver og udviklingsprojekter i civilsamfundsorganisationer.  

Målgruppen for bogen er ledere, ansatte og bestyrelser i mellemstore frivillige sociale foreninger og organisationer, som ønsker at indgå i eller styrke eksisterende partnerskaber med erhvervslivet, men er også relevant for virksomheder eller fx kommuner, der gerne vil have inspiration og redskaber til at udvikle partnerskaber. 

Bogen giver:

  • Indsigt i potentialer og udfordringer ved langvarige partnerskaber
  • Grundig gennemgang af CFSA's Partnerskabsrute og de syv vigtige trin
  • Eksempler på landsdækkende partnerskaber/solide samarbejder mellem civilsamfundsorganisationer og virksomheder.
Parat til private partnerskaber er godt skrevet, overskuelig og stiller de rigtige spørgsmål til læseren, der vil blive parat til at arbejde i partnerskaber. Og så er den inspirerende. Der er en undertone af, at partnerskaber både kan skabe konkrete resultater men også åbne for værdiskabelse, man slet ikke havde forventet. Således beskrives det i bogen, at der gennem partnerskaber “opstår nye muligheder og løsninger, som kan skabe værdi, ingen på forhånd kunne have forudset”. Amen! Det er rigtigt, og det burde være grund nok i sig selv til at flere gav sig i kast med partnerskaber.
Lasse Alfastsen og Jesper Mørk Hovgaard, direktører i Partnerskabshuset Krydsfelt i anmeldelse af bogen på Linkedin

Anmeldelser:

Forsiden til bogen Parat til private partnerskaber