Foto af CFSA's Netværksdøgn den 1.-2. juni 2023

Vi vil det samme, og vi vil det sammen

Civilsamfundet har en afgørende rolle i at løse tidens store samfundsproblemer. Det bliver igen og igen understreget i den offentlige debat. I CFSA ved vi, at hvis det tværsektorielle samarbejde skal lykkes, så kræver det at vi mødes, samarbejder og forstår hinanden. Derfor samlede vi vores fem netværk til et fælles Netværksdøgn.

Når ambitiøse mål om at løse tidens ”vilde problemer” skal indfris, så sætter det høje forventninger til, hvordan de enkelte kommunale medarbejdere og de ansatte i frivillige sociale organisationer arbejder. De skal kunne samskabe og indgå partnerskaber med respekt for, hvad de hver især byder ind med, hvis det skal føre til en konkret aktivitet, der gavner de sårbare og mest udsatte i vores samfund.

80 netværksdeltagere fra organisationer, kommuner og regioner var 1.-2. juni samlet til CFSA’s Netværksdøgn med det fælles mål at få greb om, hvordan samarbejdet skal foregå i praksis i dagligdagen. Igennem workshops og debatter blev konkrete redskaber til samarbejde som fx frivilligpolitikker, rekruttering af frivillige, tilgængelige fællesskaber og mødefacilitering lært, delt, debatteret og udviklet.

Charlotte Wivel har været ansat som udviklingskonsulent i Assens Kommune i et år, og er ny netværksdeltager

- Jeg har fået nogle rigtig gode kontakter til kollegaer i samme funktion som mig i resten af landet. Det er superrelevant for mig lige nu, hvor jeg sidder og arbejder på at opdatere Assens Kommunes frivillighåndbog at kunne trække på deres erfaringer.

Tobias Aske Kristensen er frivilligkoordinator i LGBT+ Danmark, og brugte muligheden for at netværke med kommunale samarbejdspartnere:

- Jeg mødes sjældent med vores kommunale samarbejdspartnere, men det betyder faktisk meget at se hinanden som mennesker og ikke bare ”kommunen”. Jeg oplevede, at alle er meget åbne og interesserede i at tale på tværs af organisationer og kommuner, og det bliver meget nemmere at tage kontakt, hvis vi er interesserede i at starte en aktivitet op i en ny kommune, at vi har mødt hinanden ansigt til ansigt.

Netværk der styrker dit arbejde med frivillighed

Netværksdøgnet er en årlig begivenhed, hvor CFSA’s fem netværk samles, så aktører fra civilsamfund, kommuner og regioner mødes til fælles drøftelser om potentialer og udfordringer i det tværsektorielle samarbejde.

Netværksdøgnet samler CFSA’s fem netværk:

  • Netværk for konsulenter i landsdækkende frivillige sociale organisationer
  • Netværk for uddannelseskonsulenter
  • Netværk for ledere i frivillige sociale organisationer
  • Netværk for kommunalt ansatte konsulenter – Opdelt i Vest (Syddanmark, Midt- og Nordjylland) og Øst (Hovedstaden, Sjælland og Bornholm).
  • Netværk for regionalt ansatte konsulenter

Vi optager løbende nye deltagere i CFSA's netværk 

Vi hører gerne fra dig, hvis du vil vide mere om et af CFSA's netværk, eller ønsker at blive medlem.

Læs mere om vores netværk og find kontaktoplysninger til CFSA's netværksledere