forside_at_lede_en_sag.jpg

At lede en sag: Ny 2020-udgave med endnu mere fokus på ledelse, strategi og arbejdsmiljø

Grundbogen 'At lede en sag' er en af CFSA's mest efterspurgte bøger. Bogen kommer nu i en revideret udgave, som inddrager nye relevante emner som fx arbejdsmiljø. Målet er fortsat at klæde bestyrelser på til at løfte den strategiske ledelsesopgave i foreningen.

Vores mest efterspurgte bog At lede en sag - Grundbog for bestyrelsesmedlemmer i frivillige organisationer kommer nu i en ny og revideret udgave.

At lede en sag er en ’must read’ for både nye og mere erfarne bestyrelsesmedlemmer i frivillige organisationer. Bogen, der er en af de bedste grundbøger om ledelse i frivillige organisationer, er nem at læse og fungerer som et supergodt opslagsværk i det daglige bestyrelsesarbejde.
Lisbeth Jessen, direktør i Danner

Vi har spurgt en række ledere i frivillige organisationer, hvordan vi kan gøre bogen endnu mere relevant. I 2. udgave af At lede en sag har vi derfor udvidet kapitlerne om bestyrelsens ledelsesopgave (kapitel 1), det interne samarbejdes organisering (kapitel 5) og strategiarbejdet (kapitel 7). Som noget helt nyt finder du nu også helt nye afsnit om arbejdsmiljø og bestyrelsens arbejdsgiveransvar (kapitel 6).

Bestyrelsesarbejde er noget for grå eminencer

I mange foreninger lever bestyrelsen sit eget stille liv. Men hvordan får I mere ud af bestyrelsesarbejde? 

Hør CFSA's bud i podcasten Forestillinger om frivillighed

Den røde tråd i grundbogen er bestyrelsens arbejde med at skabe en mere tydelig arbejdsdeling mellem bestyrelsen (det strategiske niveau) på den ene side og den daglige leder (det taktiske niveau) samt ansatte og frivillige (det operationelle niveau) på den anden side.

Også andre end bestyrelser kan få gavn af grundbogen

At lede en sag er et værdifuldt værktøj for bestyrelser, der i fællesskab ønsker at udvikle arbejdsgange, strategisk tænkning og samspillet med organisationens daglige leder. Bogen kan bruges af bestyrelser i både større organisationer og i mindre foreninger med få ansatte. Foreninger, som skal ansætte den første daglige leder, kan også hente vigtig viden om uddelegering af opgaver og ansvar på de to niveauer for ledelse. Endelig kan også daglige ledere, sekretariatschefer og direktører i civilsamfundsorganisationer hente inspiration til samarbejdet med deres bestyrelse og værdifulde redskaber, som kan bidrage til et velfungerende samspil.

2. udgave af bogen er også relevant for bestyrelser uden for det frivillige sociale område. Det gælder fx bestyrelser fra idræts- og kulturområdet og de lidt større organisationer med ansatte og professionelle sekretariater.

Der findes rigtig mange guides og håndbøger om bestyrelsesarbejde.
At lede en sag er den bedste, jeg har læst på det danske marked. Meget konkret, instruktiv og præcis og samtidig yderst velskrevet og
interessant.
Rasmus Grue Christensen, direktør i Dignity

Overskuelig, pædagogisk indføring i bestyrelsesarbejdet

Trin for trin giver bogen svar på væsentlige spørgsmål om bestyrelsens ansvar og opgaver. Du får både redskaber, forslag til refleksionsspørgsmål og konkrete anvisninger til, hvordan bestyrelsen håndterer ansvaret som øverste valgte ledelse i overensstemmelse med foreningens formål.

Emnerne dækker alle hjørner af bestyrelsesarbejdet fra intern organisering, kommunikation, jura, økonomistyring og mødemateriale til demokratiske processer, strategisk ledelse, arbejdsgiveransvar og samspillet med den daglige leder og hele organisationen.

Med At lede en sag deler vi i Center for Frivilligt Socialt Arbejde vores viden og erfaring om, hvilke diskussioner og beslutninger der er nødvendige i organisationer, som ønsker en god og nutidig bestyrelsesledelse.

Bestil 'At lede en sag' allerede nu ...

Grundbogen 'At lede en sag - Grundbog for bestyrelsesmedlemmer i frivillige organisationer' udkommer torsdag den 23. januar 2020.

Bestil et eksemplar af bogen