Samarbejde mellem frivillige og kommuner

Vi kan hjælpe kommuner, regioner og andre med at kickstarte og facilitere processer om samarbejde, samspil og samskabelse om velfærd med frivillige, foreninger og civilsamfund.

none

Alle kommuner samarbejder med frivillige, foreninger og civilsamfund og samarbejdet er på den kommunale dagsorden i disse år. Men hvordan sikres det gode samarbejde mellem kommunen og de frivillige? Og hvad er samskabelse egentligt for en størrelse?

CFSA har fulgt debatten og udviklingen på området og har flere års omfattende og specialiseret viden og praksiserfaring med samarbejdet mellem frivillige og kommuner.

  • Vi udvikler metoder og håndbøger til kommuner og foreninger om samarbejdet
  • Vi giver sparring på national og kommunal politikudvikling af området
  • Vi udfører kvantitative og kvalitative undersøgelser af kommunernes engagement og samarbejde med civilsamfundet
  • Vi deltager også i forskningsprojekter om frivilligt og offentligt samarbejde
  • Vi udbyder faste og skræddersyede kurser om samarbejde og samskabelse - målrettet jeres udfordringer på området.

Når vi faciliterer samarbejdsprocesser, er vi særligt opmærksomme på at skabe dialog mellem det strategiske og politiske niveau i kommunen og den daglige praksis på eksempelvis plejehjem, børnehaver og skoler. Vores mål er at sikre det gode samarbejde mellem frivillige, ansatte og politikere og at skabe samarbejder om velfærd på tværs af den frivillige og offentlige sektor.

Viden om tværsektorielt samarbejde

Vi har udgivet den populære håndbog "Frontløbere for frivillighed", som er en håndbog til kommunale konsulenter, der arbejder med frivillighed.

Vi udgiver løbende guider og artikler om kommuners og frivilliges samarbejde: