Kompetenceudvikling af frivillige

CFSA har 30 års erfaring med at udvikle, tilrettelægge og administrere kurser til frivillige og ansatte. Derudover har vi en række erfarne undervisere inden for temaer som fx frivilligledelse, bestyrelsesarbejde og foreningsdrift.

Fra 1998-2023 har CFSA drevet en større kursusvirksomhed, hvor vi hvert år udbød gratis kurser både hos os selv og hos frivillige foreninger. I 2023 afviklede vi 180 kurser for 6.700 tilmeldte kursister.
Pr. 1 januar 2024 har CFSA ikke længere statslig finansiering til vores kursusafdeling, som derfor er lukket.

Vi vil i begrænset omfang udbyde gratis kurser til frivillige og ansatte i 2024.

CFSA’s tilgang til kompetenceudvikling

Formålet med CFSA’s kursustilbud er at styrke, udvikle og inspirere alle aktører i det frivillige sociale arbejde.

Vi udbyder forskellige typer af kompetenceudviklingstilbud fx online webinarer, fyraftensmøder, hel- og halvdags kurser og internater med træning og øvelser. Derudover holder vi foredrag og oplæg. Alle vores tilbud bygger på vores brede viden om, hvad frivillige og ansatte i særligt små og mellemstore frivillige sociale foreninger efterspørger, og hvad der virker.

Som en ekstra bonus møder deltagerne på de fysiske kurser andre frivillige og ansatte fra foreninger, organisation og civilsamfund, der arbejder med eller er optaget af samme tema eller udfordringer i det frivillige sociale arbejde. Kurserne er altså en god anledning til også at få inspiration, sparring og nye netværk.

Læs om vores webinarer

Læs om vores kurser

CFSA er eksperter i frivilligledelse

Vi er eksperter i kurser inden for frivilligledelse, bestyrelsesarbejde, fundraising, facilitering, samarbejde, analysearbejde og kommunikation.

Vores temaer er skræddersyede den frivillige verdens behov på det sociale område. Vores undervisere er eksperter i at tilpasse læring og indhold til netop denne særlige målgruppe.

Effektfuld læring med transfer

Vi bruger transfer i vores tilgang til undervisning og læring. Transfer handler om, kunne udnytte og overføre det man som kursist har lært på vores kurser til dagligdagen i det frivillige arbejde eller i organisationen. Med transfer har vi et fokus på læring både før, under og efter et kursus. 

Som pædagogisk metode sikrer transfer, at læring har effekt både for den enkelte deltager og organisationen. Derfor vil vores undervisere ofte stille spørgsmål til deltagerne før kurset, ligesom de næste gode skridt efter et kursus er afsluttet bliver tegnet op.