CFSA rådgivning

Ændringer hos CFSA i 2024

CFSA’s aktivitetsbevilling på 9,8 mio. kr. er udløbet ved årsskiftet. Bevillingen har bl.a. finansieret gratis kurser til frivillige samt en stor del af CFSA’s rådgivning, netværk, organisationsudvikling og vidensformidling. Planerne for tilbud til frivillige og foreninger i 2024 er nu på plads. Her får du et overblik over de væsentligste ændringer i vores tilbud til frivillige, foreninger og ansatte.

Rådgivning

Frivillige, foreninger og ansatte kan fortsat kontakte CFSA’s rådgivning enten pr. mail eller telefon for hjælp til spørgsmål i forbindelse med arbejdet med frivillighed.

Åbningstiderne for telefonen bliver halveret, så det i fremtiden vil være sværere at komme direkte i kontakt med en rådgiver.

Der vil ikke længere være mulighed for såkaldt ”udvidet rådgivning”, hvor en af CFSA’s rådgivere kan tilbyde en længere samtale typisk om konflikter, forandringsprocesser og andre store temaer for frivillige og foreninger.

Kurser

CFSA’s kursusafdeling, der sidste år havde 3.700 tilmeldte kursister, er på standby. Vi håber på at kunne finde finansiering til at starte igen.

I løbet af 2024 vil CFSA i begrænset omfang udbyde gratis kurser, webinarer mv. til frivillige, som en del af andre projekter og aktiviteter, vi kører.

Organisationsudviklingsprogrammet Navigator

Programmet har siden sin start i 2018 hjulpet 20 organisationer i store forandringsprocesser fx i forbindelse med generationsskifte i bestyrelsen, udarbejdelse af nye vedtægter eller konflikter.
Programmet er lukket.

Netværk

CFSA’s netværk for regionalt ansatte frivilligkonsulenter og netværk for uddannelseskonsulenter i foreninger nedlægges og tilbydes indsluset i hhv. kommunenetværket og konsulentnetværket.

De tre resterende netværk fortsætter med reduceret aktivitet og forøget egenbetaling fra netværksdeltagerne.

Vidensformidling

Siden 2010 har CFSA udgivet Frivilligrapporten, som er den mest dækkende undersøgelse af frivillighed i Danmark. I regi af frivilligrapporten gennemfører vi i år for sjette gang Foreningsundersøgelsen, der tager temperaturen på de frivillige sociale organisationers ressourcer og vilkår. Vi formidler undersøgelsens resultater, men i mindre dybdegående analyser og i færre vidensprodukter.
Vi kommer også fortsat til at arbejde med data om danskernes frivillige (sociale) arbejde, men primært deskriptivt og i mindre dybdegående analyser og vidensprodukter.

Vi vil derudover fortsat løbende udgive nye faglige artikler, rådgivningsguider mv. til vores hjemmeside, ligesom vi udkommer med nyhedsbrev ca. 10 gange årligt og på vores sociale medier et par gange ugentligt.

Tilmeld dig CFSA's nyhedsbrev og få vores faglige artikler, analyser og information om, hvad der rør sig i det frivillige sociale arbejde.

CFSA's økonomi de kommende år

Udover ændringerne i tilbuddene i år, så vil der blive en løbende tilpasning, da udsigterne pt. er, at finansieringen til CFSA er faldende de kommende år. 

 2023202420252026
Grundbevilling på FL4,74,94,94,9
KompetenceLøftet9,8000
Særlig bevilling til god bestyrelsesledelse0,50,500
Særlig bevilling til rådgivning0,70,70,70
Særlig bevilling til frivilligrapport0,30,30,30
Total (mio.)166,45,94,9

Se CFSA's finanslovsbevillinger i finanslovsdatabasen.