none

MATCH: Nyt forskningsprojekt om rekruttering og fastholdelse af frivillige

Kom tæt på det første danske forskningsprojekt om rekruttering og fastholdelse af frivillige på det sociale område, når forskere fra Aalborg Universitet i samarbejde med CFSA inviterer frivillige og ansatte fra civilsamfundsorganisationer til webinar om det nye forskningsprojekt MATCH.

Frivillige er altafgørende for frivillige organisationers arbejde med at forbedre socialt udsatte menneskers vilkår. Men mange har store udfordringer både med at rekruttere nye og fastholde eksisterende frivillige. Hvad skal der til, og hvordan kan civilsamfundets organisationer arbejde bedst muligt med rekruttering og fastholdelse?  

I det første danske forskningsprojekt MATCH, undersøger en forskergruppe fra Aalborg Universitet over de kommende to år, hvilke forhold i foreninger og organisationer, der har betydning for rekruttering og fastholdelse af frivillige. Tiltrækker forskellige typer af organisationer  forskellige typer af frivillige, er der opgaver, der er særligt svære at fastholde frivillige i, og hvordan påvirker balancen mellem frivillige og ansatte fastholdelsen og rekrutteringen?

Undersøgelsen har særligt fokus på frivillige organisationer, der har socialt udsatte som målgruppe, og skal give hele civilsamfundet ny viden om, hvordan frivillige organisationer på det sociale område bedst rekrutterer og fastholder frivillige.  

Forskningsprojektet gennemføres over to år under ledelse af professor Lars Skov Henriksen og er finansieret med midler fra VELUX FONDEN.