Webinar

Forstå kriseramte mennesker. Gratis webinar

Bliv bedre til at forstå de situationer, mennesker er sat i, når de er udsat for vold, overgreb, ulykker, pludselig sygdom, dødsfald mv. På dette webinar for frivillige i det sociale arbejde får du en række gode og let forståelige forklaringer, som gør det nemmere for dig at omgås og tale med mennesker, der står et svært sted i livet.

none

I det frivillige sociale arbejde møder du ofte mennesker, som har det svært i livet. De har måske været udsat for en eller flere voldsomme hændelser, som har udfordret deres verdens- og livsforståelse. Det påvirker dem som regel på en lang række områder, og mange har svært ved helt at forstå og acceptere deres egne reaktioner. 

Mange oplever, at det kan være svært at omgås disse mennesker. Ikke fordi man ikke vil hjælpe, men fordi man ikke ønsker at gøre noget forkert. Man vil ikke risikere at komme for tæt på og blande sig utidigt i private forhold, og på den anden side vil man ikke virke uinteresseret og afvisende. 

Det kan være svært at finde den rette balance, men med lidt viden om, hvorfor kriseramte mennesker reagerer, som de gør, bliver det nemmere at vurdere, hvordan du bedst kan forholde dig som frivillig i mødet med mennesker, som har det svært.  

På webinaret får du en grundlæggende forståelse for kriser og traumatisering, og vi ser nærmere på, hvordan du bedst kan hjælpe foreningens brugere og mennesker i svære livssituationer.  

Hvem kan deltage?

Webinaret er for frivillige og ansatte i frivillige initiativer, foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde. Du kan være frivillig, koordinator, konsulent eller leder, hvor du møder og har kontakt til brugere og mennesker i svære livssituationer. Du har brug for viden om kriseramte og traumatiserede mennesker, så du bliver bedre til at vurdere, hvordan du eller de frivillige du støtter, skal forholde jer til dem, når I møder dem i foreningens sociale arbejde.

Hvad får du ud af at deltage?

På webinaret får du: 

  • Et grundlæggende kendskab til baggrunden for psykiske kriser 

  • Forståelse for akutte og længerevarende krisereaktioner 

  • Forståelse for kriseramte og traumatiserede menneskers behov 

Vi anbefaler, at du efter webinaret sætter tid af til at afprøve de værktøjer, du har lært sammen med kolleger og frivillige i din organisation. På den måde får du og din organisation et større udbytte af det, du lærer her hos os.

Få mere viden om mennesker i krise og hvordan du kan støtte dem

Hvad er et webinar?

Et webinar er et online foredrag, hvor du møder underviser og øvrige deltagere på Internettet. Computeren er dit kursuslokale. Undervejs kan du chatte med webinarets deltagere og stille spørgsmål til underviseren. Det eneste, du behøver for at være med, er en computer eller tablet med internetadgang, mikrofon og højttaler samt en stille og rolig plads.

Se evt. vores FAQ om webinarer

Sådan deltager du i et webinar

Du deltager via en computer eller tablet med adgang til Internettet. Det fungerer bedst via computer med internetkabelforbindelse og et godt headset. 

Dagen inden webinaret sender vi dig en mail med information om, hvordan du får adgang. På dagen for webinaret modtager du automatisk en mail med et direkte link til webinaret i  Zoom.

Husk, at når du modtager en bekræftelse fra os på din tilmelding, får du mulighed for at booke webinaret i din online kalender. I din kalenderbooking vil der også være et direkte link til webinaret.

Live eller ej?

Du får den bedste oplevelse ved at deltage live. Men uanset om du deltager live eller ej, sender vi dig et link til en video med webinaret, når det er ovre. Så kan du altid se videoen på et fælles møde med din bestyrelse, frivilliggruppe eller kollegerne i din forening.

Få alle de praktiske oplysninger, når du skal deltage i et kursus eller webinar

Undervisere

 

Ziggie Mai Vesterlund

Ziggie Mai Vesterlund er psykotraumatolog og direktør i Center for Beredskabspsykologi, hvor hun bl.a. arbejder med kriser, traumer, stress og andre svære livssituationer gennem undervisning og videreuddannelse af mange forskellige faggrupper. Ziggie har desuden klinisk praksis midt i Odense, hvor hun modtager klienter med forskellige krise- og traumeproblematikker. Derudover fungerer hun som supervisor for både frivillige og lønnede medarbejdere rundt omkring i Danmark.

Henrik Lyng

Henrik Lyng er krise- og beredskabspsykolog i Center for Beredskabspsykologi ApS. Henrik udvikler bl.a. kollegastøtteordninger, krise- og beredskabsplaner til private og offentlige arbejdspladser, hvor mennesker kommer under pres. Henrik arbejder også med supervision af forskellige faggrupper og konfliktmæglinger. Desuden har han klinisk psykologpraksis i Hørsholm og specialiserer sig i at behandle kriseramte og traumatiserede mennesker.

Tid og sted

Kursustype
Webinar